Praktijk het Oosten

Relatietherapie

In elke relatie komen er wel eens problemen voor. Als jullie er samen niet meer uitkomen, dan kan relatietherapie uitkomst bieden.
Dit is geen zwakte maar een kracht.
• Het geeft aan dat je de relatie zo belangrijk vindt dat je bereid bent om voor de oplossing van de problemen een derde in te schakelen.
• Het geeft aan dat je bereid bent om te kijken naar jouw eigen aandeel in de totstandkoming en instandhouding van problemen en dat je daarbij jouw partner uitnodigt.
• Het geeft aan dat je ergens voor wilt gaan.
In de relatietherapie worden dingen weer bespreekbaar die dat al lang niet meer waren. Zonder ruzie komen in de rust van de spreekkamer die punten aan de orde waar het echt om gaat.
We onderzoeken samen waarom het steeds misgaat tussen jullie.
We gaan op zoek naar wat er nu echt speelt. Vaak zie je dat men op min of meer onbewust nivo een bepaalde situatie in standt houdt.
Door te kijken naar de patronen in gedrag kunnen we de situatie vaak keren.
Er komt ruimte om je weer emotioneel verbonden te voelen met je partner.

“Een van de meest krachtige kunstwerken is van Burning Man: Een sculptuur van twee volwassenen na een meningsverschil, zittend met hun ruggen tegen elkaar. Maar het innerlijke kind in beide van hen wil verbinding. Met het volwassen worden krijgen we vele mooie eigenschappen, maar een minder mooie is de trots en de wrok waar we aan vasthouden in conflicten met anderen. De vergevende, vrije geest van kinderen is onze ware aard. Onthoud dit als je je koppig voelt.”
(Dik van der Vugt)